Onze filosofie
 
 
 

Kennelnaam
Een Mechelaar is een hele aanhankelijke hond, maar hij zit vol vuur. We kozen voor een kennelnaam die dit weergeeft. "Vulcan" is de god van het vuur.

 
Een goede fokker doet niet aan vermeerdering maar aan rasverbetering; daarom besteden we veel aandacht aan:
Gezondheid
Reu en teef moeten allebei in goede gezondheid verkeren en vrij zijn van erfelijke ziekten. Zowel de volwassen honden als de pups worden zorgvuldig gevaccineerd en ontwormd. De pups worden geboren in een zuivere en ontsmette omgeving. Ze worden gechipt en krijgen een Europees paspoort.Alle pups krijgen een DNA-certificaat.
Type

Wij streven naar mooie Mechelaars die voldoen aan de rasstandaard. Het is een middelgrote, sierlijke hond, vierkant van bouw, gespierd, met een fier gedragen nek en hoofd.
Onze honden hebben een officiële Belgische, internationaal FCI erkende stamboom met registratie in het "LOSH" (livre des origines Saint-Hubert).

We zijn lid van de Belgische, Nederlandse en Franse rasclub

Temperament
De pups worden in huis geboren en opgevoed en zijn dus goed gesocialiseerd. Iedereen is welkom voor een bezoekje om ons te helpen de pups te socialiseren. We wennen de pups aan allerlei geluiden. Onze Mechelaars hebben een goede werkdrift, zonder agressie. Ze hebben een goede “Will to please” en zijn geschikt voor de zachte sporten. (gehoorzaamheid,agility, canicross, speuren, enz)
Follow-up
Fokken stopt niet met het verkopen van de puppy’s. De hondjes worden nauwgezet opgevolgd. Nieuwe baasjes met zorgen of vragen kunnen ons altijd contacteren voor advies.
Ga naar bovenkant blad